I-landsproblem

Jag är uttråkad, trött och less. Min jävla förkylning kommer och går och jag blir aldrig riktigt frisk. Jag som vill göra roliga saker eller vara ute i solen. Den här veckan har jag försökt studera inför hösten, men det går inte bra. För det första så är det tredje veckan de håller på att renovera och det gör att jag inte kan få någon lugn och ro. Att bo i en storstad har sina fördelar, men det finns nackdelar också. Det är aldrig tyst någonstans, jag vill bara att det ska vara tyst någonstans! Inget buller, ingen trafik...

För det andra så måste jag läsa litteraturen på engelska, jag hatar att läsa engelsk litteratur! Men det är bara bita i det sura och inse att man egentligen bara har i-landsproblem....

Tänk om nån lagt knark i det...

Idag har jag varit nere i down town och hämtat ut ett paket på posten. Min kära vän Karro har varit så snäll och skickat FAR böcker (studielitteratur). Jag tog med mig Peppe eftersom jag gillar inte att vara nere i down town själv, det är säkert lugnt men han behövde köpa slit och släng kallingar inför kommande resor.

I alla fall så knallar vi in på posten, blir hänvisade till rätt kö. Jag räcker fram den avin som jag har fått. Tjejen tittar på den går och söker efter mitt paket, hittar det inte, tittar på lappen igen och hittar slutligen mitt paket. Sedan ber hon om passet, vilket jag ger henne. Hon tittar på passet och kollar om allt stämmer, jag skriver under avin. Sedan får hon inte ge ut paketet utan en tulltjänsteman måste komma. Han kommer tar ut mitt paket från hennes sida av disken, kollar mitt pass 2 gånger. Tittar så att allt stämmer, jag känner att jag börjar bli nervös, tänk om någon har lagt i knark i paketet i så fall är jag rökt... Han sprättar upp paketet och tittar varsamt igenom dess innehåll, nervositeten stiger, tänk om...  sedan så tejpar han igen paketet, skickar över det till tjejen i kassan och skriver under avin. Tjejen i kassan ber om mitt pass igen och hon kollar igenom att allt stämmer för en 3:e gång.. sedan får jag äntligen paketet!

När jag kommer hem så blir jag jätteglad! Karro är en pärla som skickat böckerna men sedan upptäcker jag att hon verkligen känner mig! Hon har skickat med 3 st olika Se och Hör!!!

I love U!

Så länge jag har mina hippiebyxor är jag nöjd.. Con mis pantalones de hippie estoy contenta

 Skönaste outfiten!

Mitt liv som lyxhustru är inte så glamouröst och flott som vissa kanske tror. Idag är det lördag och jag har under veckan spenderat 12 dollar dvs. 72 kr på mig själv! Jag har köpt ett linne för 10 dollar (60 kr) samt kaffe och vatten på mitt studiekaffe här nedanför.  Jag finner inget nöje av att göra en massa onödiga saker, visst jag kommer till veckan att lyxa på mig manikyr och pedikyr, men det finns en anledning till detta. Jag tycker det är så förbannat tråkigt att hålla på med utseendet och fixa till sig, så om någon annan kan göra det åt en så är jag bara glad och faktiskt så är det så att jag inte vet hur man filar naglar och sånt...


När det gäller kläder så jag klarar mig, eftersom jag inte jobbar så behöver jag inte så mycket.  Kläderna här är inte riktigt gjorda för en 174 cm kvinna i sina bästa år. Sedan är det ett annat mode än vad jag är van vid, det är lite mer tajt och lite mer färgglatt! Jag har även börjat gå upp så förbenade mycket i vikt att jag bara vill ha stora och pösiga kläder som är sköna att ha på sig.  Typ som min älskade hippiebyxor som jag köpte i Cuenca, dessa och en t-shirt och livet är perfekt!


Mi vida como ama de casa no es tan deslumbrante como algunos piensan. Hoy es sábado y durante esta semana he gastado 12 dolares en mi mismo. He comprado una camiseta por 10 dolares y cafés por el resto. No encuentro ningun placer en gastar dinero en cosas que no sirve para nada. Si la semana que viene voy a hacer manicur y pedicur, pero esto trata de que odio hacer esas cosas y la verdad es que no sé como hacerlo...

Cuando hablamos de ropa tengo suficente y la ropa aquí no está hecha para una mujer con 174 cm. Tambien la moda aquí es diferente que la moda en Europa, es un poco ajustado y con mucha color. He engordo un poco y por eso quiero ropa anchos. Con mis pantalones de hippie y una camiseta la vida es perfecta!


Veckan som varit

I dag är det fredag och jag tänkte det kunde vara på sin plats att berätta om vad som har hänt i veckan..

Vi börjar med det roliga! I tisdags så firade Peppe och jag vår andra bröllopsdag. Jag tyckte att vi kunde grilla och mysa på terrassen men Peppe ville gå på restaurang och jag var inte så svårövertalad. Kvällen började med ett glas Gula Änkan! Peter hade köpt flaskan för att fira min ankomst för över 1 ½ månad sedan, men jag var alldels för trött för att dricka champagne när jag kom till Ecuador. Sedan är ju jag ganska halvsnål så jag har ansett man inte kan dricka skumpa hur som helst så nu var det dags!

Sedan blev det en helt underbar middag på en restaurang, de har väldigt bra fisk och skaldjur här eftersom det är så nära havet så det vara bara att njuta....


Mer roliga saker som har hänt är att jag är klar med mina sommarkurser en vecka före utsatt tid... Jag gjorde ett studieschema när jag kom till Ecuador eftersom det var rätt mycket som skulle göras samt att jag låg efter med studierna. 5 böcker och 10 inlämningsuppgifter senare kan jag bara säga att jag är klar!!!  Det som jag blir lite arg över är att jag nu har en vecka ledigt egentligen, men eftersom vi ska få besök om två veckor tänkte jag köra igång med höstens kurser direkt på måndag och sitta som ett djur med dem. Men lärarna vid universiteten verkar fortfarande ha sommarlov eller också har de semester i huvudet hela året om för de vägrar svara och ge mig uppgifter om vad jag ska läsa och göra för inlämningsuppgifter redan nu.
 

Det mindre roliga är att jag har lyckats bli rejält förkyld. Det är i sig inte så farligt, jag menar man är ju förkyld någon gång då och då. För att kurera mig har jag varit på apoteket här för att köpa nässpray och lite annat. I Spanien brukar jag köpa en medicin som heter Frenadol, det är ett pulver man blandar med vatten och sedan blir man bättre, problemet är bara att man brukar bli sjukt trött av dem. Här så hittade jag ett liknande pulver, problemet är bara att jag blir tokspeedad av dem. Det positiva är att jag har kunnat plugga som en galning, det negativa är att jag har hållit Peter vaken eftersom jag har sovit så dåligt. Igår så hittade jag en ny medicin som ska hjälpa mot feber, de funkar superbra utan att jag känner mig varken neråt- eller uppåttjackad!

Det som blev lite tråkigt med förkylningen var att vi skulle ju ut och resa i helgen och surfa eller dyka, tyvärr så blir allt inställt, men vi får göra det nästa helg istället. Peter gnäller även att han måste få sova ut, vilket han nog inte fått i veckan! Gnällspik!


Peppe min bästa resekamrat…

Jag har ikväll tänkt och funderat rätt mycket, dels är det ju snart helg igen och det är en "resehelg" så det snart är dags att blunda och peka på en karta vart vi ska åka... Jag tror dock att det kan bli Playas som bara ligger 45 minuter med bil härifrån.  Playas är nämligen ett litet surfställe och det är dags att ta tag i surfningen samt att Jorge kanske ska dit i helgen så det vore perfekt att hänga på honom och då kan han lära mig att surfa. När jag pratar om surfning, så är det inte vind- eller body surfing jag menar utan vanlig traditionell surfning. Jag har haft en önskan i snart 15 års tid att lära mig att surfa.


Det jag har tänkt på är hur bra Peter och jag kompletterar varandra när vi är ute och reser.  Det är sällan vi rycker ihop eller har skilda åsikter och när det händer beror det på att Peppe inte lyssnar på mig (som alltid vet bättre än honom).


Jag har nog konstig grej som händer när jag är iväg, jag kan titta på en tidtabell och utan att anstränga mig komma ihåg de flesta tiderna, jag samlar på mig en massa information om olika saker som jag går förbi utan jag tänker på det. Jag får därför stenkoll på det mesta som händer runt omkring eller bara allmänna praktiska grejor. Men sedan när det kommer till väderstreck, läsa en karta eller bara allmänt veta vad jag befinner mig, så har jag noll koll. Jag är så otroligt förvirrad och ger ett sånt intryck (vilket många har retat mig för), men dessa förstår inte att jag faktiskt har hel koll på läget. Mitt motto är att man inte behöver kartor och sånt tjafs, för det första är det inte lika spännande som att vara spontan och går man vilse så tar man helt enkelt en taxi tillbaka. Däremot så verkar Peppe ha helt koll på sådana saker men kommer aldrig ihåg praktiska saker.  Sedan är jag motoriskt outvecklad, så Peppe får hjälpa mig med koordinationsförmågan när vi gör praktiska grejor. Men utan mig skulle han nog aldrig ta sig tillbaka till Guayaquil, eller i alla fall missa bussen eller kanske ta fel buss.


Vi har dock viktiga regler som gäller när vi är ute och reser, det viktigaste är att ska man inte planera så mycket. Man hittar alltid någonstans att bo, någonstans att äta, grejor att hitta på.. det gäller att njuta av dagen och se vad som händer! Han på sitt sätt och "lilla fisken" som Peppe kallar mig, på mitt sätt!


Pax ching chong

I torsdags kväll var vi på fest hos Peters kinesiska kollegor, Fen Fei och Li Ming. Festen var till ära för att Jorge fyllde år. De bodde i ett jättemysigt hus en liten bit från oss.. Gud, vad jag saknar ett hus! Vi bor i en liten lägenhet som funkar perfekt, men det är inte riktigt samma sak.


Kvällen var väldigt trevlig, mycket skratt och kineserna bjöd verkligen till!


Det flesta kanske  någon gång hört någon  säga "pax ching chong " eller de kanske till och med att har uttalat detta uttryck själv. Pax ching chong används när man vill paxa nåt, jag har blivit varse om detta uttryck genom Jonas Öberg och frågat honom vad det betydde, men han visste inte...


Så när jag äntligen fick sitta i tu man han med Li Ming tänkte jag att jag måste fråga. Det visar sig att Ching Chong betyder "respekt", till exempel att man respekterar någon, det kan även betyda "alarm".. så "Pax Ching Chong" betyder alltså, jag har paxat respektera!

Förresten kineserna dricker som de aldrig gjort annat, blev nästan rädd!

 Chefen lär kinesen att dansa salsa!

 Hugo och en trevlig kines!

 Li Ming närmast, annan kines samt Paco (chefen)

 Peppe och Hugo!


Galapagos äntligen…

Om ungefär 2 veckor ska Peppe och jag få lite besök från Sverige och Skottland. Allas vår Björn Kjellsson samt min barndomskompis Cecilia Vollan Johansson kommer den 2:a september och ska åka runt i Sydamerika till slutet av oktober. Den 6:e september kommer Magnus" Bobben" Johansson samt hans knasige vän Douglas "Dogge" Forsberg.  De ska vara här till den 21 september, alltså ska jag försöka plugga som ett djur innan de och försöka vara ledig så länge som möjligt. Det ska verkligen bli kul att få besök av vänner och få prata svenska med någon annan än Peter, han har ju sitt Anundsjö vräk så jag ser framemot Björns småländska "r", Cissis riktiga inlandsdialekt, Douglas jämtska samt Magnus "wanna be Sundsvalls mål"...


Det som är bestämt att vi ska göra är att åka till Galapagos öarna. Jag tog på mig att jag kunde fixa själva resan, en uppgift som jag trodde kunde vara ganska simpel, men nu i efterhand har jag lärt mig att det fungerar lite annorlunda här... för att göra en lång historia kort. Här så bokar resebyråerna själva resan på resmålet, men kollar inte upp och bokar upp flygbiljetter för att ta sig dit...

Det slutade med att jag själv bokade flygbiljetter... men den lördagen den 14:e september åker vi till Galapagos!!!


Veckans blommor

Har idag köpt lite fler blommor, jag hade kvar några kallor som funkar ett par dagar till, Peter har gjort veckans blomsterarrangemang..

 Design: PL

 Design:PL


Så här bra kommer jag aldrig att bo….

Jag har insett att vi faktiskt bor otroligt lyxigt, anledningen är inte för att vara vräka på något sätt. Det handlar enbart om säkerhet. Då varken Ecuador eller särskilt Guayaquil är de mest säkra platserna på jorden så är det livsviktigt för mig att känna mig säker och trygg där jag bor. Jag ville inte känna några tvivel att vara själv när Peter åker iväg på någon resa med jobbet.


Total säkerhet verkar i det här landet innebära lyx och flärd.  I vårt lilla hus som består av 11 våningar samt en terrass så finns det först och främst en säkerhetsvakt på framsidan och även på baksidan. Sedan finns en 24/7 bemannad reception samt säkerhetskameror överallt. För att kunna utnyttja huset faciliteter dvs. inomhuspool, gym, bastu, biosalong, biljardbord samt terrass behöver man först och främst ett kort för att ta sig in till dessa ställen. Kortet använder man alltid exempelvis för att åka hiss. Sedan så säger man till receptionen så fixar de allt åt en.


 Här bor jag!!

 
Mina två favvovakter: Jonny och den andra har jag glömt bort namnet på, men de är alltid väldigt trevliga och glada!

 
Inomhuspoolen och biljardbord!

 
Receptionen och lobbyn!


En dag när jag klev ur hissen så stod det två grova män i kostym, det visade sig att de var livvakter åt kvinnan som äger huset och som har hela våning 11 själv.


Jag känner att jag absolut inte passar in, jag springa runt i huset i ett par shorts och en smutsig t-shirt och se allmänt skabbig ut. Den dagen livvakterna var här så klädde jag mig som jag brukar (kanske lite sämre, de flesta vet hur jag kan se ut), åkte upp på 11:e våningen där ytterligare 2 livvakter satt och "jag går upp på terrassen", de bara tittade på mig, men jag slapp bli kroppsvisiterad!

Mitt mål är att bli kompis med vakterna istället... men det är en upplevelse att bo så här under en begränsad tid en gång i livet!

 I mittersta stolen brukar jag alltid ligga, den är bäst!


Man ska mest ba gå runt å svär (stryk ska de ha)

Idag har jag haft en ren och skär hatdag. Det började med att jag blev väckt i natt av att hängare föll ner och jag trodde vi hade inbrott. Väckte upp Peter och önskade att jag hade haft en kniv nära sängen för att mörda inbrottstjuvarna...

Sedan så vaknade jag vid 8 och tänkte att jag skulle plugga, nej men då så visar det sig att i lägenheten ovanför så håller man på att tokrenovera, så det var svårt att koncentrera sig och studierna gick åt pipan. Redan vid lunch var jag arg... för att komma bort ur lägenheten så tänkte jag att jag hoppar på och åker en sådan där turistbuss för att göra nåt helt annat och se lite av staden. Det visade sig att på bussen fick man ju också bara sitta och svära över trafiken. För varje rödljus så stannade bussen och det berodde på att trafiken framför inte körde som de skulle. Mest förbannad blev jag när vi körde på huvudgatan och skulle passera en fyrvägskorsning, vi hade äntligen fått grönt. Då visar det sig att bilen som skulle passera över till andra sidan sket i att han inte tog sig över till andra gatan och blockerade därmed hela vår fil. Sedan hade personen i fråga mage att inte bry sig, han satt och pratade i mobil telefon. Det slutade så klart med att vi fick vänta till nästa gång det blev grönt.


Bussen stannade till vid en av stans huvudattraktioner och stod där i cirka 10 minuter, perfekt för en rökpaus tänkte jag. Medans jag står och röker kommer en liten flicka på 7 år och vill sälja godis till mig, och hon gav sig inte. Ja ja, tänkte jag, jag vill inte ha godiset men jag ger henne 2 dollar så har jag i alla fall gjort en god gärning. Snorungen tackade inte ens!!!


Ikväll efter vår underbara lyxbehandling var det dags att ta en taxi hem och då ska ju dessa jävla taxi chaufförer lura en så mycket det går, han skulle ha dubbelt så mycket betalt som det normalt sett kostar och det har bara med att göra att :

•1.       Vi är utlänningar

•2.        Vi bor där vi gör

•3.        De är knäppa


Jag orkade inte storbråka med gubbfan och efter lite tjafsande så gav honom det han begärde. Det handlar om småpengar men det är principen som räknas. Jag hatar att bli lurad samt att det inte ska vara någon skillnad om man är svensk eller ecuadorian, om man bor i ett grisarsle eller på Östermalm Förhoppningsvis så har jag gjort två goda gärningar idag, dvs. gett bort pengar till bättre behövande!

 De kan ju inte ens fixa lite elkablar!!!!!

 klart att jag var tvungena att se de äckliga leguanerna igen!!


Onsdagslyx och bögar!

I dag under min hatdag ( se följande inlägg) så insåg jag att jag behövde lite uppmuntran samt att vi hade en massa vykort hemma, som vi inte hade skickat. Jag vet att det ligger ett postkontor i den mysiga delen Urdesa lite längre bort. Så jag åkte iväg och postade vykorten och sedan mötte jag upp Peppe, som kom direkt från jobbet. Vi gick till världens bästa hamburgerhak, El Capi (en förkortning av kapten) och åt en utsök burgare. Sedan hittade vi en frisörsalong där man även kan göra lite behandlingar.

Där fanns han, Geovammy,  min eftersökta vän, min frisör, mitt allt som har med utseende att göra. Bögen med stort B och som var så himla trevlig och som jag kommer att vända mig till direkt jag ska klippa mig eller när jag ska vara extra fin!


Eftersom jag förra veckan blev klippt av en tjock, fet gubbe som kunde vart en lastbilschaffis så behövde inte jag klippa mig, men Geovammy tog hand om Peter.... och hans hår.

Jag gjorde istället manikyr och pedikyr, vilket var underbart! Kände mig så otroligt ompysslad...

Sedan blir man alltid förvånad över priset här, även om vi inte gick till det billigaste stället. 2 pedikyr (Peppe gjorde också pedikyr), 1 manikyr samt en klippning gick på 170 kr totalt!!! Man har faktiskt råd att skämma bort sig lite i det här landet...


Lyxtisdag för att fira Havannas nedkomst!

Igår så kände jag att det var nåt som inte stämde, jag kände att jag var tvungen att kolla Disas blogg flera ggr, men den blev aldrig uppdatera.Sedan har jag och Peppe känt oss lite hängiga och uttråkade så man måste hitta på nåt. Jag behövde en paus från studierna och gick och handlade. Då kom jag på den smarta idén att det faktiskt var länge sedan vi grillade samt att de äntligen fått igång jacuzzinerna. Så jag köpte en fläskfilé, färska kronärterskockor,  (6 kr kilot)lite andra grönsaker och en flaska rött. Sedan sa jag till i receptionen att vi skulle använda terrassen på kvällen. Innan jag vi gick upp kollade jag bloggen en extra gång och då förstod jag av Kattis meddelande att de blivit föräldrar. Peppe kom hem vid 6 och jag överraskade honom med en liten grillkväll samt ett bad i jacuzzin! När vi låg där i badet med ett glas mousserande i handen för att fira att våra älskade vänner Disa och Jonny blivit föräldrar så insåg jag att vi har det för bra!!!

 
Så här ser terassen ut, Peppe står i ute köket för göra klart middagen!

 Grillade kronärtskockor, potatis, paprika och fläskfilé! Det bästa är att man behöver inte rengöra grillen, det gör personalen åt en!

 
Peppe och jag i badet, vi badade även samtidigt!!


Söndagen i Cuenca

På söndagen vaknade vi vid halv 9 steg upp och åt en härlig frulle, jag åt mest pannkakor. Pannkakorna här påminner om amerikanska och är tjocka och smarriga. Efter det så packade vi ihop våra grejor och begav oss ut på stan.

Vi hamnade i en av katedralen där det var söndagsmässa, ganska spännande med väldigt mycket folk. Det var kul att se att långt där borta i horisonten stod en präst och talade ut till massan, de hade högtalare och det lät som när man hör påven tala på TV. Någon gammal gubbe som ingen förstår, tyvärr så var det en knarkare inne i kyrkan som mer eller mindre förföljde oss och såg inte riktigt ut att vara 100, så vi bestämde oss att lämna stället.

 

Bilder från söndagsmässan, tog inget kort av förklariga skäl på knarkaren!

Efter mässan så gick vi runt och kollade på skor, de hade fina och billiga skinnskor, men problemet är att har man storlek 39 eller 40 så skrattar de mer eller mindre åt en. Man ska typ ha storlek 36 för att passa in här, jag skulle nog kunna hitta herrskor, men det är ju inte så kul! Peppe med sina gondolfötter lyckades faktiskt hitta ett par fina skor.

Sedan gick vi vidare till en kött och grönsaksmarknad, det var spännande att se de lokala maträtterna. Som tur var så var vi proppmätta och inte alls sugen på att smaka nåt.  Jag har sett att de grillar helgrisar som de sedan bara fläker upp och steker på och äter, det ser ganska snuskigt ut faktiskt.  Jag måste kolla upp vad det är för nåt och sedan måste man ju prova.

 

Ett grisarsle, kan man ju bildligt säga att det är!

Efter köttmarknaden gick vi vidare till den indianska marknaden eller det ser i alla fall ut som indianer, de som står där. Där köpte jag ett par hippiebyxor i rätt storlek och 2 schalar för 15 dollar sedan blev det en väska i indiansk stil. Nu har jag hela oufiten för en riktig hippie eller en luden back-packe.  Byxorna är jättesköna, lätta samt att de torkar snabbt, perfekt för nya utflykter.

Efter inhandlingen kände vi båda att det var dags att dra sig tillbaka till Guayaquil, så redan vid 12 hoppade vi på en buss tillbaka och var hemma vid halv 5. Det var så skönt att komma tillbaka till värmen igen! Söndagen blev sedan en skön slappardag, då vi handlade, tittade på tjuvkopierade filmer och njöt!  


Lördagen i Cuenca

Efter vi inkvarterat oss på vårt hotellrum var det dags för lunch, vi sökte och sökte och till slut hittade vi en helt OK restaurang. Efter lunchen så var det dags att utforska Cuenca. Enligt vad man har hört så ska staden var den vackraste i Ecuador med sina byggnader från den koloniala tiden (dvs. från 1800-tal till tidigt 1900-tal) samt med sina vackra kyrkor och katedraler. Tyvärr så blev jag inte så imponerad, visst det fanns en hel del byggnader som var vackra, men hela Cuenca var som en helt vanlig spansk stad.  Vi gick runt och runt och det var ganska kallt trots att man hade båda en tröja och en jacka. Vi har blivit rätt vana med att temperaturen aldrig går under 20 grader och i Cuenca var det säkert inte mer än 17...
 
En av katedralerna samt en utsmyckad passage!

 
Kartan var riktigt härlig, en kaklad sådan!

 
Lite busig måste man ju vara när man är på semester!!!

Vi gick och gick, tittade på byggnader och annat. Peppe köpte en jättefin poncho, jag köpte ett par för stora hippiebyxor (som Peter ska få) och en sjal.

Vi sökte febrilt efter en pub där man kunde ta en öl, till slut hittade vi ett ställe och där satt vi till klockan 5. Sedan gick vi och köpte kopierade filmer för en struntsumma (jag vet att det inte är lagligt hemma, men i Ecuador finns det faktiskt massor av affärer som lever på att sälja såna filmer)

På kvällen gick vi ut och åt, vi hittade en förträfflig restaurang, i klassik kolonialstil. Maten var som vilken bra krog som helst i Sverige och servicen var förstklassig.  Skillnaden var bara priset, jag som aldrig dricksar tog faktiskt i och la mer än 20 procent i dricks!! (dvs. 36kr)


Cuenca och hotellet

I lördags var det dags för en ny utflykt, vi försöker resa någonstans varann helg, vara kvar i Guayaquil den andra helgen och försöka hitta på något bus här, oftast så slutar det med att vi är ute och rumlar och sedan sover bort helgen. Cuenca,en stad med ca 100 000 innevånare, 25 mil sydost om Guayaquil var målet. Vi steg upp vid halv 7 på morgonen, tog oss till busstationen där vi hoppade på första buss. Resan tog 4 ½ timme, men det var väldigt bra komfort på bussen, så jag sov ca 2 timmar av resan. Jag vaknade inte ens när en liten flicka brevid oss spydde och det enligt Peter luktade väldigt illa i hela bussen.

 Peppe och jag i bussen...


När vi kom fram hittade vi en turistbyrå där vi hämtade en karta och lite annat över stan. Sedan tog vi en taxi in till själva centrum, hittade ett hotell som såg mysigt ut. Vi hade bestämt oss att den här gången skulle vi lyxa till med hotell och inte vandrarhem eller hostal. Hotellet var byggt i kolonialstil med flera innegårdar och rummen vette mot någon slags inbyggd terass. Det luktade lite disel, men man sover så gott av den lukten..

   
Härlig innegård där rummen låg

 Fler innergårdar på hotellet!

Lite lyx i tillvaron behöver man..

Jag har länge tänkt att det är riktigt vardagslyx att alltid ha färska och fina blommor hemma, direkt från blomsteraffären. Hemma i Sverige så har jag inte råd att köpa färska blommor. Här så tog jag mig i kragen och gick först på typ Rusta och köpte två jättefina höga krukor för 40 spänn styck. Sedan bar det iväg till den vanliga matbutiken där jag inhandlade två buketter med färska blommor till priset av 7 kr per bukett.  En bukett med jättestora vita rosor och en annan bukett av någon annan blomma. Jag blir lite ledsen när jag inser att jag nog skulle ha kunna fått min bröllopsbukett här för en Selma, istället för de 1200 kr som jag betalade...

Nu har jag alla fall bestämt mig att jag ska hela tiden ha färska och fina blommor hemma, kosta vad de vill!
    Synd att man inte får göra nåt avdrag för dessa, jag ser dem som min personalförmån då jag jobbar hemifrån!!

Ögongodis för fredagskvällen/ Dulce para los ojos para el viernes

 Jag har sagt att om jag skulle råka träffa på honom och det skulle hända nåt så är det inte otrohet... He dicho que si encuentro a el y si pasaría algo no fuera infiel!!

En epok går i graven, länge leve BD!

Nu har jag inte skrivit på ett tag och jag var just inne på Aftonbladets hemsida och såg att mitt älskade BRODER DANIEL gjorde sin sista spelning ikväll! Jag hörde BD första gången när jag var 14 år och har sedan dess ansett att det är Sveriges mest underskattade band! Vilka riff! Inför mitt bröllop gnällde jag frenetiskt på bandet att de skulel lära sig spela en Broder Daniel sång, men icket sa nicket! Det är med sorg jag nu går och lägger mig liksom Broder Daniel lägger ner och har haft sin sista spelning, min ungdom är över:)!

Länge leve Broder Daniel!


Grisöron, kukens år och kineser...

Igår kväll tänkte jag och Peppe gå ner och simma en sväng, med precis när vi skulle gå så ringde en kinesisk kollega, vid namn Li Ming och frågade om vi vill följa med på middag. Så det var klart att vi valde middag istället för simmning. Vi träffade upp Peters kollega och hans chef Fan Fei, som var väldigt trevliga, sedan bar det iväg till en kinesisk restaurang.

För att förstå vilka dessa personer är så måste jag klarlägga lite om Peppes jobb: Peter är konsult för det kineska telekomföretaget , Huawei, han är i sin tur utskickad och jobbar åt den ecuadorianska mobiloperatören Porta. För en svensk så är det lättare att tänka att jobba som konsult för Ericsson på Telia.

På restaurangen mötte vi upp en hel hög av Peppes kollegor, det var en salig blandning av kineser och ecuadorianer. Det visade sig att middagen ägde rum pga att Peters chefs chef skulle åka till Kina på semester. Kineserna satt på ena sida och ecuadorianerna på den andra, strategiskt så hade de placerat Peppe och mig i mitten. I Kina så fungerar det så att man sitter vid ett runt bord, i mitten på bordet finns en skiva där maten läggs upp, fast på fat. Sedan snurrar man runt skivan och tar vad man vill ha.  De flesta av maträtterna var väldigt goda, dock betydligt starkare än jag trodde. Det går absolut inte jämföra med den maten man äter på en vanlig kinakrog.

En av de sämre och något av det mest äckliga jag har smakat, var marinerade och uppskärda grisöron. Det smakade satan plus att det var hur mycket brosk som helst. Men man måste ju prova, tyvärr var det bara att svälja och le:)

 Det ser inte så illa ut när man bara tittar på det...

Vi åt och konverserade, det kändes som ett ganska krystat samtal och jag och Peppe som satt där vi gjorde hörde nåt kinesiskt surr på ena sidan och på den andra något smattrande spansk samtal, men då inte kineserna pratat spanska så var engelska huvudspråket.

Jag kan väl inte säga att jag är någon pärla på engelska, på midssomar var min engelska tillbaks till skolnivå om än sämre, när jag bodde på Irland var den bra, nu när jag har hängt med amerikanerna är det faktiskt riktigt bra. Men alla gör vi misstag och säger fel någon gång emellan åt, det är ju det som är charmen med ett främmande språk.

Überchefens kineska fru agerade hela kvällen som värdinna, hon var den perfekta värdinnan. Artig, lugn och väldigt trevlig och typisk asiat, en annan skulle aldrig kunna vara så....Alla vid bordet börjader fråga om Kina, det kineska nyåret och vi kom sedan in på den kinesiska astrologin. Som de flesta vet så har Kina inte vanligt horoskop utan varje år är ett speciellt djur, det finns 12 djur som återkommer var 12:e år.

Jorge frågade vilka djuren var, kinesiskan svarade artigt " we have the tiger, the rate, the monkey bla bla and the cock". Jag tänkte hörde jag rätt, men jag tänkte det kan inte vara så men jag småskrattade inombords. Sedan frågade Tuti om man är född 1975 vilket djur är man då? Hon svarar "I think it´s the year of the cock". Nu förstod jag att jag hörde inte fel, hon sa verkligen kukens år, men hon ville säga tuppen. Som tur var så kunde jag hålla mig och ingen av ecuadorianerna förstod egentligen vad hon menade, sedan kändes det inte riktigt läge att rätta överchefens fru och förklara vad hon egentligen hade sagt...  Jag vet att jag är elakt som nämner det, men jag och Peppe har gått och pratat om "kukens år" hela dagen.

Till dig, Sandra Lindström och andra 81:or  jag vill verkligen gratulera, ni är födda i kukens år!

Ps. Till Karro och Jonas, nästa gång jag träffar kineserna ska jag fråga vad "Pax Ching Chong" betyder!

RSS 2.0